Тодор Батков все още не е дал обещаните 10 хиляди лева за организиране на юбилея на "Левски". Апогеят на 100-годишнината е утре (23 май), когато започват редица мероприятия.

"Пет минути преди пресконференцията проверихме в сметката - отговорът е - не", заявиха организаторите на въпрос, Тодор Батков дарил ли е обещаните 10 хиляди лева. Още преди няколко дни адвокатът заяви: "Възнамерявам и аз да закупя пакет от този тип „Време за мъже“ (б.р. - създаден по идея на Константин Папазов). Ще дам 10 000 лева, ще го направя във вторник, защото в понеделник няма да бъда в България. Надявам се да стане хубав празник."

"Общо цялата събрана сума надхвърля 600 хиляди лева. Благодарим на спонсорите, които ни се довериха и инвестираха във фондацията. В сумата влизат пари от продажба на билети и покани, както и от членски внос в НКП, дарения, изпращане на смс-и и други. Това е доста голям успех като се има предвид, че всичко се случва в рамките на един месец", заяви Димитър Костадинов, координатор между отделните групи по организиране на юбилея на "Левски".

"Изказваме признателност към ръководството на "Левски" и най-вече господин Баждеков, който ни оказа подкрепа за организацията на мача с Лацио", допълниха организаторите.

Антони Джамбазов от форума на "Левски" разказа за двама дарители на "Левски": "Искам да ви кажа за двама дарители, които са герои. Единият е мъж от Червен бряг, който е в инвалидна количка, парализиран е и живее само със заплатата на майка си. Този човек отдели 50 лева и ги дари за каузата. За едно семейство в нужда тази сума е непосилна. Другият очвек е пенсионер от Добрич, който се включи в клуб 100 и дари 1000 лева. Казвам го това не толкова, за да похваля тези хора, а за други, за да се замислят."