Напук на безпаричието и проблемите, в ЦСКА сериозно са се заели със селекцията. “Червените” са набелязали двама дефанзивни халфове от Аржентина, чиято обща цена е... около 14 милиона евро, научи БЛИЦ от сигурни източници. Става дума за Матиас Санчес от Естуадиантес и Езикел Чирилиано, който е титуляр в Ривър Плейт.

Двамата са били предложени на ръководството на ЦСКА от мениджъри, работещи в Южна Америка. След изгледаните видеозаписи от играта на двамата, Стойчо Младенов и колегите му останали очаровани от уменията им. Санчес е бивш юношески национал на страната си, докато Чирилиано е настоящ младежки национал на гаучусите.

Дотук всичко хубаво, но “червените” били сюрпризирани, когато изпратили запитване за цената на двамата футболисти. От аржентинските клубове отсекли едновременно, че искат по 7 милиона евро за играчите си и нямат намерение да отстъпят от цената. Това веднага отказало ЦСКА от намерението да привлича когото и да е било от аржентинците. От информацията обаче става ясно, че “червените” търсят усилено качествен дефанзивен халф.

Матиас Санчес е на 25 години и юноша на Расинг. Оказа се, че към него интерес проявява Наполи, като италианците се надяват да го вземат на цена от около 2 милиона евро.

Езикел Чирилиано пък е юноша на гранда Ривър Плейт, а от 2010 година е в мъжкия състав. 20-годишният футболист е основна част от младежкия национален отбор на Аржентина и се превръща в неизменна част от титулярния състав на Ривър Плейт.