Настоящото ръководство на Българския футболен съюз може да направи опит да премахне избора на президент като точка от програмата на предстоящия на 18 март конгрес на съюза. Това заяви в интервю за БНР Димитър Бербатов, който беше основен претендент за поста на предишния конгрес. Той загуби изборите от Борислав Михайлов, след което оспорва легитимността на избора.

"Може би тогава трябваше да съм още по-краен и директен на трибуната, но не си го позволих. Не си го позволих, за да могат да видят хората, присъстващите, сами да се убедят за какво става въпрос.  И те се убедиха, тъй като впоследствие получавахме много обаждания, а и все още получаваме, от клубове, от отбори, които вече виждат за какво става въпрос и е ставало въпрос. Изразиха съжаление, че не се стигна до балотаж. Догодина, живот и здраве, вече картинката ще е различна", заяви Бербатов за предаването "Спорт и музика". 

В момента екипът му събира декларациите от недоволните от управлението на Михайлов клубове, чрез които да се подсигури конгресът през март да е изборен.

"Конгресът е редовен, изборен, на 18 март вписан в Търговския регистър. Но един месец преди конгреса могат да се правят промени в дневния ред. Може да се промени. Това може да го промени, разбира се, Изпълкомът на БФС. И ние имаме такива подозрения, че може би, ще се опитат нещо такова. И за да не се стига до там - ето по закон и устав, както миналия път, декларации от клубовете се събират и се състои изборен конгрес".