Димитър Бербатов призова протестиращите срещу ръководството на БФС преди и по време на европейската квалификация с Унгария утре да се въздържат от крайни действия, агресия, расистки и нецивилизовани прояви.

"След като станахме свидетели, всички ние, на безумните действия и решения от страна на Българския футболен съюз в последните дни, мачът на националния отбор е отново на „Васил Левски“. Разбира се, целият свят ни се смее и това петно, което тези родни управници на нашия футбол лепнаха на всички нас, надали някога ще бъде изтрито“, започна Бербатов във видеото, което публикува в социалните мрежи.

„Въпреки това, аз се радвам, че след две години и половина, в които аз и моят екип открито протестираме и се борим срещу това управление на българския футбол, все повече хора открито показват несъгласието си и неодобрението си към тези ръководители и това ще кулминира в един напълно оправдан протест пред Националния стадион. Призовавам всички, които ще бъдат там, въздържайте се от крайни действия и агресия. Разбирам огорчението ви, че чашата е преляла, но не допускайте каквито и да е прояви на насилие и расистки или други нецивилизовани призиви. Всичко това е чуждо на футбола, който искаме да имаме. Промяна е неизбежна, но агресията не помага“, каза още Димитър Бербатов.