Димитър Бербатов обяви официално, че се кандидатира за президент на БФС. На пресконференцията, която свика днес, той съобщи и част от екипа, с който ще работи. 

"Това са Стилиян Петров, Мартин Петров, те нямат нужда от представяне. В екипа е и Петър Величков, познавате го, който беше част от Изпълкома на БФС. Привлякохме Боби Станков (б.р. - син на Александър Станков и внук на Борис Станков). Имаме си и юрист, без който не можем - това е Георги Владов".

"Няма какво да се бавим и отлагаме - официално откривам моята кампания за президент на БФС. Започнахме от доста преди това да работим активно. Имах възможност да работя с най-добрия треньор и мениджър Сър Алекс Фъргюсън и той винаги казваше - екипна работа. Казваше, че подбора на екипа е едно от най-важните неща за успеха. Имам пълно доверие и единомислие в това, което правим. Това са хора, с които мислим по един начин.

Настъпвам в нова глава от професионалното си развитие. Смятам, че е дошъл момента. Трябва да има симбиоза между бизнес хора и хора, които знаят как се случват нещата. Затова в екипа влиза Стилиян Петров - говорим и коментираме какво и как трябва да се направи. Има уважение и респект между нас - професионално и чисто човешки план. Той ще бъде част от Изпълкома. Другият човек е Мартин Петров. Много се радвам че и той е до мен и се уважаваме", каза Бербатов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Другият човек е Петър Величков. Намерихме общ език, той има много опит. Боби Станков се присъедини към нашия екип и е важна част от него. Знае как се случват нещата и опита му е безценен.

Юристът в нашия екип е адвокат Георги Владов. Намерихме общ език с кантората. Това сме ядрото и движим всичко заедно.

Тези хора имат желанията и намеренията да променят нещата както са, защото има нужда. Силата, която ни обединява, е че нещата трябва да станат по по-добър начин. Тези хора знаят, че имат моето „Благодаря”. Те предоставят мнения и идеи, които се обсъждат и дебатират. Всяка една добра идея е добре дошла при нас. Не знаем всичко, затова се учим и растем. Затова хората, които търсят промяната, нямат сцената да кажат какво искат са добре дошли при нас. Футболът е за всички нас, а не за мен", каза още той", каза още бившият национал.