Димитър Бербатов и Валери Божинов ще водят атаката на България в днешната контрола с Малта. Проверката стартира в 20:00 часа на стадион "Хибърниънс Граунд" в град Паола. Преди дни избраниците на Станимир Стоилов завършиха 0:0 срещу украинския гранд Шахтьор (Донецк).

В защитата се завръща Станислав Манолев, който не взе участие в контролата с носителите на Купата на УЕФА, тъй като бе повален от свински грип. Талантливият играч на ПСВ Айндховен вече е възстановен и ще започне тази вечер на десния бек. Централни защитници се очаква да бъдат Станислав Ангелов и Веселин Минев, а в по-късен етап на мача ще се появи и Иво Иванов. Повиканият от Берое бранител ще направи дебют с екипа на "А" тима. Ляв защитник и днес ще бъде Живко Миланов.

В халфовата линия, която както заяви на тръгване за Малта Мъри, ще бъде във формата на ромб. Отдясно ще играе Чавдар Янков, отляво - Благой Георгиев, а в средата Георги Сърмов и Стилиян Петров. Стенли ще е зад двамата нападатели Димитър Бербатов и Валери Божинов.

Днес Митко ще се опита да стане рекордьор по отбелязани попадения за националния отбор. В момента нападателят на Манчестър Юнайтед има 46 гола, а легендата на родния футбол и Локомотив (Пловдив) Христо Бонев е с 47. /БЛИЦ

Вероятният стартов състав на България: Димитър ИВАНКОВ, Станислав МАНОЛЕВ, Станислав АНГЕЛОВ, Веселин МИНЕВ, Живко МИЛАНОВ, Георги СЪРМОВ, Чавдар ЯНКОВ, Стилиян ПЕТРОВ, Благой ГЕОРГИЕВ, Димитър БЕРБАТОВ, Валери БОЖИНОВ

Резерви: Николай МИХАЙЛОВ, Иван БАНДАЛОВСКИ, Иво ИВАНОВ, Иван СТОЯНОВ, Димитър РАНГЕЛОВ, Валери ДОМОВЧИЙСКИ