Берое и Славия уредиха приятелски мач. Тя ще се състои на 26 юни, понеделник, когато двата тима ще бъдат на лагер в Банско. 

От първата тренировка на "зелените" вчера липсваха Кохей Като и Михаил Михайлов, които ще се присъединят към своите съотборници малко по-късно. Японецът получи по-дълга почивка, а Михайлов е с националния отбор на България до 21 г.

Подготовка с представителния тим, воден от новия наставник Александър Томаш, започнаха юношите Надим Ангелов, Руси Чернаков, Никола Гавов, Денислав Станчев и Атанас Панов. Емин Ахмед пък се завърна в състава след наем в Несебър.

Към този момент в отбора има едно сигурно ново попълнение – Камен Хаджиев, който направи своята първа тренировка с новите си съотборници. Педро Еуженио също ще бъде играч на Берое, но той ще се присъедини към тима по-късно.

Футболистите, които тренираха с Берое вчера:
Вратар: Душан Перниш
Защитници: Веселин Пенев, Георги Динков, Емин Ахмед, Пламен Тенев, Надим Ангелов, Асен Георгиев, Камен Хаджиев
Полузащитници и нападатели: Борислав Цонев, Руси Чернаков, Денислав Станчев, Ерик Почански, Мартин Райнов, Карлос Охене, Антон Карачанаков, Никола Гавов и Атанас Панов

Отборът ще тренира на своята база под Аязмото до 12 юни, когато започва първият лагер. Той ще се проведе на Старозагорските минерални бани, но тимът ще тренира на своите терени в Стара Загора. Лагерът продължава до 17 юни, а ден по-рано е и първата контролна среща от подготовката. Съперник в нея е съставът на Дунав (Русе), а проверката ще бъде в Стара Загора.

Графикът за лятната подготовка:
12-17 юни 2017:
Лагер на Старозагорски минерални бани, тренировки в Стара Загора

16 юни 2017, Стара Загора:
Берое (Стара Загора) – Дунав (Русе)

19 – 27 юни 2017, Банско:
една контрола
26 юни - Берое - Славия
30 юни – 7 юли 2017, Бояна:
две контроли
* Програмата не е окончателна и Берое запазва правото си на промени.