Берое излезе с официална позиция по случая с Иван Горанов. Днес футболистът на старозагорския тим беше отзован от лагера на младежкия национален отбор и няма да вземе участие в квалификационната среща България - Дания, която стартира в 18:00 часа на стадион "Берое". Петър Хубчев настоя за връщането на таланта в отбора му, тъй като в неделя на Берое предстои реванш с Лудогорец за Купата, който заради наказание ще пропусне Пламен Крумов, получил червен картон при снощната загуба с 1:2 на "Лудогорец Арена". Заралии също така имат и няколко контузени футболисти, като тимът има нужда от Горанов в този момент.

Следвайки примера на Лудогорец и ЦСКА, които не пуснаха играчите си в младежкия тим, старозагорци изтъкват, че са в правото си да отзоват Горанов, настоявайки за равнопоставеност.

Позицията на Берое:

Ръководството и спортно-техническият щаб на Берое разбира загубата на националите с отсъствието на перспективния млад футболист, но причината за завръщането на Горанов е големият брой контузени състезатели в нашия тим, както и наказанието на Пламен Крумов за решителния мач-реванш за Купата на България с Лудогорец в неделя.

Напомняме, че подобни действия бяха предприети и за състезателите Георги Терзиев от Лудогорец (дори играл в първата среща между Берое и Лудогорец от въпросния турнир); Ивайло Чочев и Антон Карачанаков от ЦСКА, Христо Попадийн от "Левски", Георги Китанов от Черно море и Георги Пейчев от "Ботев" (Враца).

Считаме, че сме спазили принципите на равнопоставеност.