Днес в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ бе представена книгата „Берое – 100 години футбол“. Изданието е посветено на вековния юбилей на клуба и е изработено по поръчка на Община Стара Загора. Автори на книгата са Венета Асенова, Емил Димов и Чавдар Златев. Идейната концепция, дизайнът и предпечата са дело на Илко Груев.

Луксозното издание е с твърди корици във формат А4 и представя историята, най-славните моменти и статистически данни в 192 страници пълноцветен печат. В изданието са поместени около 360 фотографии, които обхващат вековната история на футбола в града. В „Берое – 100 години футбол“ са поместени още спомените на бивши и настоящи футболисти, деятели и треньори. Книгата е едно страхотно издание, което се опитва да представи духа и страстта на „Берое“.

Книгата ще бъде пусната в продажба още утре само в Официалния фен магазин на „Берое“, който се намира на стадиона. Цената е 18 лв.

„Историята на един футболен отбор – това са неговите играчи, някои превърнали се в легенди, неговите успехи, победите в незабравими мачове, резултатите от двубоите със съперниците. Затова и тази книга поставя акцент точно на тези неща – чрез живи с помени, емоции и снимки. В своята история тимът има и тежки години, през които играе с отбори от по-ниските нива на българския футбол. Феновете на отбора не се срамуват от спадовете. Те помнят силните години и гледат само напред – към нови титли и купи. Очакват следващите велики мачове.
Това издание не е енциклопедия на футболния отбор „Берое“. 100-годишната история на футбола в Стара Загора, хилядите изиграни мачове, успехите и паденията едва ли могат да се разкажат в пълнота в едно издание, колкото и обемно да е то. Затова запознайте се с нашия поглед към историята на отбора и си спомнете за вашите емоции с „Берое“.
Светът е „Берое”! Този свят е кръгъл, събран в коженото кълбо, което всеки привър-
женик на отбора усеща в стомаха си, свит на топка, когато на стадиона тя трябва да
изпъне мрежата на противниковата врата. След това се превръща в сълзи от болка
или от радост! „Берое” е свят, който обединява и те кара да обичаш…
И всичко в него е зелено-бяло“, пишат авторите в обръщението си към читателя.

На представянето на книгата присъства ръководството на Община Стара Загора, на ПФК „Берое“, ветерани и деятели, както и целия настоящ състав на представителния отбор.