Юношата на Берое Иво Гюров днес разтрогна договора си за наем с Етър (Велико Търново) и утре се завръща под Аязмото.

Талантът бе даден за 6 месеца на "виолетовите", но след като те бяха поети от Фейзи Илханлъ, който имаше амбиции да се доказва в Берое преди време, политиката на клуба се промени драстично, пише Beroe Online. След привличането на редица чуждестранни футболисти от нискоразредни клубове на европейски първенства треньорът на Етър Георги Тодоров е бил принуден да освободи голяма част от досегашните футболисти. Другият преотстъпен футболист от Берое - Мартин Райнов, засега остава на стадион "Ивайло", но е възможно също да бъде привикан по-рано в Стара Загора, ако не се залага достатъчно на него във Велико Търново.

Обещанието на ръководството на Етър бе двамата юноши на Берое да играят редовно. Ако то не бъде спазено, от Стара Загора могат да поискат да върнат футболиста.

Иво Гюров записа дебют в "А" група на 18 май 2011 г. при победата с 2:0 като гост на Черноморец (Бургас), като игра и в мача с Черно море три дни по-късно, загубен с 1:0. Той е роден на 31 август 1992 г. в Стара Загора. Висок е 182 см, тежи 72 кг. Започва с футбола в Траяна. Първоначално играе като ляво крило, а по-късно го преквалифицират и като офанзивен халф зад нападателя. Гюров игра под ръководството на Петър Колев в дублиращата група и тренира с мъжкия тим докато бе водеща фигура в старшата възраст. /БЛИЦ