Ръководството на Берое (Стара Загора) дружно скочи срещу главния съдия на мача от осминафиналите за Купата на България срещу Лудогорец, загубен с 1:2. Софиянецът Александър Костадинов вбеси с решенията си старозагорци, според които той е повлиял върху крайния изход на мача.

Ето и официалната позиция на Берое:

"Професионален футболен клуб Берое - Стара Загора ЕАД ще подаде жалба срещу съдийството на Александър Костадинов в осминафиналния двубой от турнира за Купата на България по футбол.

В срещата Берое бе ощетен многократно с грешни отсъждания, които повлияха и на крайния изход от двубоя. "Берое" няма практика да коментира съдийските отсъждания в мачовете на отбора, макар многократно тима ни да е бил ощетяван. Замълчахме за това, че повечето спорни положения бяха отсъдени в наша вреда на мача с "Левски", замълчахме и в редица други моменти. Водени сме от идеята съдиите да бъдат оставени да работят на спокойствие, а не поучавани от треньори и президенти на клубове как е "правилното" отсъждане, но няма да приемем да става традиция отборът да бъде ощетяван. Обектът на жалбата като видеоматериал ще бъде публикуван в официалния сайт на клуба."

Двубоят на "Лудогорец Арена" беше изключително нервен, с много спорни положения и два червени картона. Съдията изгони на полувремето треньора на Берое Петър Хубчев заради бурни реакции, а през второто полувреме показа директен червен картон на Пламен Крумов.

Преди около две седмици срещу Костадинов ревнаха и от щаба на Локомотив (Пд) след загубата от "Левски" с 2:3 на "Лаута" в мач от първенството. Най-краен тогава беше Христо Бонев.

"Много хора в София разбраха, че с игра не могат да победят Локомотив и взеха мерки. Изпратиха наказателна бригада, която трябва да ни накара да паднем в този мач, тъй като знаят, че не сме богати и нямаме никакво лоби и си правят каквото искат. Поради тази причина правят с нас, каквото си поискат. Видяхте, че и с 9 души за малко да направим равен, макар да съм сигурен, че арбитърът нямаше да ни позволи, защото нотите му бяха дадени от БФС", заяви Зума, визирайки съдията Александър Костадинов.

"Дали топката е ударила Валери Георгиев в ръката, не мога да кажа, но не е червен картон, защото Данчо Господинов е на голлинията. Вижте им само физиономията и ще видите, че изглеждат като от преди 20 години, когато вилнееха такива България. Който е почнал война с нас, е загубил", закани се Бонев.