Футболистите на Локомотив (Сф) няма да бъдат глобявани за загубата от Пирин (ГД) с 0:1 на "Българска армия", научи БЛИЦ.
Ръководството на най-стария железничарски отбор в Европа реши да се смили над безхаберниците в червено-черно с оглед предстоящите тежки мачове за оставане в "А" група. Както е известно, на отбора предстоят визити на Черноморец и Литекс, както и симболично домакинство на ЦСКА в последния кръг на първенството. Локо е сред изпадащите на 2 точки след конкурента "Ботев" (Вр). Играчите се се разминаха с глоби, но трябваше да изтърпят сериозно "конско" от старши треньора Емил Велев в съблекалнята. "Лекцията" се проведе първата тренировка след двата почивни дни.

Както БЛИЦ вече съобщи, изникна крехка надежда за Локото през последните дни. В близките дни ще се събере комисията по Ред, сигурност и феърплей на БФС. Има вариант и то доста сериозен двубоят между Славия и “Ботев” (Враца) да бъде анулиран, т.е. трите точки, спечелени от гостите, да им бъдат отнети. Като причина за решението на комисията ще бъде взет съдийския доклад, в който според източници е отразено, че двубоят не е бил феърплей. Така “Ботев” (Враца) вместо с 27 точки, колкото има в момента, ще стане с 24 и влиза в зоната с изпадащи тимове. А над нея изскача с 25 точки Локомотив София. Дали това ще се случи, очаква да разберем.