Финансовите проблеми в ЦСКА продължават със страшна сила. Клубът виси на няколко фронта със задължения, а футболистите и днес не взеха заплатите си. Шефовете заявиха, че ще има пари след прибирането от лагера в Албена, но такива все още няма. Част от играчите и служителите в клуба имат да получават възнагражденията си за декември, а им бе обещано, че всичко ще е наред още в началото на месеца.
 

ФИФА ще вземе решение за санкцията на ЦСКА, ако шампионите не се изплатят до четвъртък на бившия си играч Кевин Амунике. Той има да получава 26 хиляди евро. Сред вариантите за наказание на “червените” са мач пред празни трибуни и дори и отнемане на точки, но ФИФА не може да спре картотекирането на новите футболисти. Това може да направи бившият треньор Пламен Липенски, който до 25 февруари трябва да получи 20 хиляди евро. Бившият помощник на Стойчо Младенов вече е внесъл жалба в БФС чрез адвоката си Георги Градев.


“От тези два случая зависи картотекирането на новите преди началото на пролетния дял от първенството. Всички останали играчи, на които ЦСКА дължи пари, са разтрогнали след отварянето на настоящия трансферен прозорец, което означава, че няма как да спрат картотекирането на новите попълнения. Това може да стане едва през лятото”, каза пред БЛИЦ запознат с делата на “армейците”.


Междувременно двамата нигерийци Омодиагбе и Алауса няма да пътуват утре за Солун за контролата с Ираклис, която е в сряда, тъй като нямат визи за южната ни съседка./БЛИЦ