"Левски" сериозно се изложи у дома, завършвайки 0:0 срещу бойкия тим на Берое, който повече от едно полувреме игра с 10 човека на "Герена". Дори пресиленото изгонване на Пламен Крумов в 37-ата минута обаче не помогна на безпомощните и безидейни футболисти на сръбския специалист Славиша Йоканович да постигнат победа в мача от 4-ия кръг на "А" група.

За "сините" това е трета издънка от началото на първенството и втора на "Герена" след загубата с 1:2 от Локомотив (Пловдив). "Левски" остава само с един успех до момента - 2:0 над Пирин (Гоце Делчев), и с актив от 4 точки е далеч от върха, заемайки 9-ото място. Берое пък има 5 точки и е на 7-ата позиция.

Мачът тази вечер се игра пред около 4000 зрители. Феновете на "Левски" първоначално подкрепяха отбора, очаквайки най-после да бъдат зарадвани, но това не се случи и за пореден път играчите бяха изпратени с псувни и освирквания.

Йоканович направи две промени в стартовите единадесет за разлика от победата с 2:0 при гостуването с Пирин (Гоце Делчев) в миналия кръг. Орлин Старокин и Даниел Димов този път останаха на пейката, а техните места бяха заети от Дъстли Мулдер и Кристовао Рамос. Петър Хубчев също направи две промени сред титулярите в сравнение състава, на който се довери при гостуването на Локомотив (Пловдив), загубено с 1:3. Получилият повиквателена от Любослав Пенев Венцислав Христов се завърна на върха на атаката вместо Игор Джоман, а дебютантът Евандро Ронкато смени Здравко Илиев.

В срещата тази вечер на "Герена" двата отбора си размениха по една греда и въпреки головите положения, попадение така и не падна. С огромна заслуга за нулевото равенство е вратарят на Берое Иван Караджов, който с отличните си прояви отчая домакините и най-вече Цветан Генков и Гари Родригес.

"Сините" започнаха много активно, като в 9-ата минута гредата попречи на "Левски" да поведе в резултата. Станислав Ангелов изведе Гари Родригес зад защитата на Берое, холандецът стреля от движение с левия крак, но уцели десния страничен стълб.

Гостите отвърнаха с опасен изстрел на Венцислав Христов. Голмайсторът на Берое и тази вечер създаде доста главоболия на "сините" бранители, които бяха доста колебливи в действията си и трябва да бъдат благодарни на Пламен Илиев, че поправяше грешките им и не позволяваше топката да попадне в мрежата му.

В 37-ата минута съдията Георги Кабаков пресилено изгони Пламен Крумов, отсъждайки умишлена игра с ръка на бранителя. Оставането с 10 човека обаче не прекърши момчетата на Петър Хубчев, които дори бяха близо до откриване на резултата. В 72-ата минута Давид Каядо стреля от дистанция и уцели дясната греда, а при добавката на Венцислав Христов Пламен Илиев се намеси и спаси.

До края "сините" направиха отчаяни опити да стигнат до победата, а напрежението в редиците им пролича в 84-ата минута. Тогава изнервеният Цветан Генков се нахвърли на Здравко Илиев, като дори се развика на съотборника си Гари Родригес, който опита да го укроти.

След равенството "Левски" закопа още повече и вече доста изостава от върха в "А" група. "Сините" са на 6 точки от лидера Литекс, след като не успяха да победят кошмара си Берое, който ги постави на колене и през май, отмъквайки под носа им Купата на България след изпълнение на дузпи на финала в Ловеч.

Maчът по минути - ТУК!

"ЛЕВСКИ" - БЕРОЕ 0:0

Levski_.jpg
 
"ЛЕВСКИ": 23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 4.Станислав Ангелов (к), 13.Димитър Везалов, 28.Нуно Пинто, 75.Кевин Бру (85-25.Даниел Димов), 77.Стефан Велев, 16.Кристовао Рамос (75-7.Рамон Лопес), 45.Владимир Гаджев (62-10.Антонио Вутов), 11.Гари Родригес, 8.Цветан Генков
Резерви: 89.Михаил Иванов, 26.Христо Попадийн, 6.Орлин Старокин, 25.Даниел Димов, 7.Рамон Лопес, 10.Антонио Вутов, 22.Илиян Йорданов
Треньор: Славиша Йоканович


ber.jpg
БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев (71-4.Костадин Стоянов), 21.Елиаш Да Силва, 7.Георги Андонов (к), 13.Евандро Ронкато (58-92.Иван Горанов), 91.Амир Саюд (39-2.Здравко Илиев), 88.Давид Каядо, 10.Венцислав Христов
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 24.Игнат Дишлиев, 4.Костадин Стоянов, 15.Георги Динков, 19.Мартин Райнов, 2.Здравко Илиев, 92.Иван Горанов
Треньор: Петър Хубчев


София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Нуно Пинто, Владимир Гаджев, Кевин Бру, Цветан Генков ("Левски"); Пламен Крумов, Евандро Ронкато, Иван Караджов, Елиаш Да Силва (Берое)
Червен картон: Пламен Крумов (37-Берое)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ