БФС абдикира от спора за прекратяването на договора на Мирослав Антонов с Лудогорец. Нападателят едностранно сложи точка на трудовите си отношения с Разградчани, а основният му мотив бе, че клуба не му е осигурил необходимите условия да изпълнява служебните си задължения.

От Лудогорец обаче обявиха, че прекратяването на договора е неправомерно и дори провалиха трансфера му в Апоел (Рамат Ган), където Антонов отиде на проби.

В крайна сметка казусът стигна до спортно-техническата комисия на БФС. От СТК обаче отказаха да вземат отношение.

“След като разгледа уведомление вх. №24/НСТ от 30.01.2013 г. от футболиста Мирослав Будьонов Антонов до СТК при БФС за прекратяване на трудовия му договор без предизвестие с ПФК „Лудогорец 1945” ЕАД, както и уведомление от футболиста до ПФК „Лудогорец 1945” ЕАД в същия смисъл от 16.01.2013 г и възражение от страна на клуба № 75/БФС от 25.01.2013 г, ведно с представените документи, СТК Реши:
Предвид обстоятелството, че работодателят не е съгласен с правното основание за едностранното прекратяване на трудовия договор, посочено от футболиста в неговото писмено волеизявление, СТК намира, че е налице трудов спор, който се решава по съдебен ред.
СТК констатира прекратяване на трудово правни отношения, но не решава трудово – правни спорове. Възникналият трудово-правен спор поставя СТК пред обективна невъзможност да се произнесе в пределите на своята компетентност относно прекратяване състезателните права на футболиста.
Решението може да се обжалва пред Арбитражния съд на БФС в 7/седем/ дневен срок от съобщението на основание чл.4, ал.2, т.2 от Устава на АСБФС”, гласи официалното решение на СТК.

В същата ситуация като Антонов изпадна и футболистът на Любимец Слави Шопов.

От футболния съюз обаче признаха прекратяването на договорите на Стойчо Младенов, и Анатоли Нанков с ЦСКА, на Енрико Пичони с Шумен и на Калоян Чакъров с Етър.

Общо шестима футболисти също прекратиха отношенията си с досегашните си отбори. Това са: Четин Садула (Етър), Костадин Гаджалов (Етър), Венцислав Димитров (Етър), Венцеслав Иванов, Иван Михов и Йордан Юруков (Миньор).

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ