Сблъсъкът за върха в "А" група между ЦСКА и Лудогорец (Разград) остава на стадион "Българска армия" в понеделник от 18:00 часа. Това стана ясно, след като Дисциплинарната комисия към БФС глоби "червените" с 3000 лева заради хвърлените от феновете на тима факли и други предмети при победата с 2:0 над Литекс в изминалия кръг на "А" група.

Както вече ви информирахме, ЦСКА можеше да получи тежък удар и да получи наказание с лишаване от домакинство за ключовия двубой с Лудогорец. "Червените" бяха с последно предупреждение след мача с "Левски" (1:0) заради хвърлена бутилка по Георги Иванов-Гонзо.

На днешното заседание на Дисциплинарната комисия обаче не е било обсъждано лишаване от домакинство на ЦСКА, тъй като хвърлените предмети в Ловеч не са наранили никого, което БФС третира като "действие без последствие". Така в понеделник ЦСКА ще приеме Лудогорец пред верните си привърженици на стадион "Българска армия". Двубоят ще бъде ръководен от габровеца Георги Йорданов, а преди него и двата отбора имат в актива си по 35 точки.

"Това е най-тежкото наказание за ЦСКА. Изобщо не сме обсъждали да ги лишаваме с домакинство", заяви след заседанието председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев.

Заради хвърлени предмети от трибуните на Литекс е наложена парична санкция от 1000 лева.