БФС предприема все по-сериозни мерки в борбата с "черното тото", като е на път да стори нещо, което не се е случвало досега - да изхвърли играчи от футбола заради участие в манипулиране на мачове с цел печалби от залози.

Днес по обяд в Централата се явиха на разпит не само шефовете на ДЮШ на ЦСКА и "Левски" Спас Джевизов и Ясен Петров, а и Мартин Дойчев от Видима-Раковски. Последният преди дни направи разкрития за "черното тото", съобщавайки, че е изгонил четирима от юношите на севлиевския клуб заради манипулиране на мачове.

Дойчев даде показания пред оглавяваната от генерал Васил Василев комисия по феърплей, ред и сигурност. След разпита обаче шефът на ДЮШ на Видима-Раковски отказа коментар и не обели нито дума пред журналистите.

"Направихме нова проверка във Видима-Раковски. Директорът на школата Мартин Дойчев беше при нас, след като го извикахме. Говорихме с него и взехме решение да предложим на Дисциплинарната комисия към БФС да спре правата на четирима техни футболисти от юношеския състав", обяви генерал Василев.

"Това, което искам да кажа е, че обръщаме внимание на всички клубове от професионалната и аматьорската група. Нека при получаване на съмнения да уведомяват футболния съюз, за да можем да реагираме", добави председателят на Комисията по феърплей, ред и сигурност.

Генерал Василев сподели още, че е била подробно разгледана срещата миналото първенство в Елитната юношеска група до 19 години между Видима-Раковски и Любимец (5:0), около която има доста съмнителни обстоятелства. Комисията по феърплей, ред и сигурност преценява, че мачът правилно не е започнала навреме, тъй като не е имало лекар в линейката, а само шофьор.