Основният акционер на Пирин Емил Наков за втори път си позволи да направи за смях кмета на Благоевград Костадин Паскалев, председателя на общинския съвет Костадин Хаджигаев, акционери и фенове на "орлетата", след като не се появи на уговорената лично от него среща. Днес в 12:00 часа босът трябваше да се яви в кабинета на градоначалника и да прехвърли 34% от притежаваните от него акциите на клуба, възлизащи на 53.5%. По-рано пред БЛИЦ Наков обяви, че ги отстъпва на Общината и по този начин ще бъде спасен лиценза на клуба.

Останалите акционери от групировката "Г-15" бяха готови да се разделят безвъзмездно със своите 46.5%, за да може Общината да придобие мажоритарен дял акции и да стане собственик на "орлетата".

Ако това се бе случило, кметът на Благоевград трябваше да даде уверение на Изпълкома на БФС, че Общината застава зад Пирин и ще издържа финансово клуба.

С неявяването си днес Емил Наков на практика не позволи това да се случи и така любимият отбор на Благоевград със сигурност ще се раздели с елитния си статут, тъй като няма как да получи лиценз за "А" група.