БФС задължи дежурните делегати на футболните мачове да изпращат своите доклади максимално бързо след края на срещите, научи БЛИЦ.
 
Новото правило гласи, че най-късно до 3 часа след двубоите писмата трябва да бъдат получени в родната централа. Както е известно, до есенния полусезон включително срокът са пращането на докладите бе 48 часа.
 
Предприетите мерки са взети с цел да бъде намален натискът, който се оказва върху делегатите. Не са един и два случаите, когато пратеникът на БФС е бил притискан – било от отбора-домакин или от гостите, да не отбележи някой скандал или да прикрие нечий пропуск.
 
“Живеем в света на технологиите и докладите могат да бъдат изпращани по електронен път. При това положение няма да има значение дали мачът е в София или във Варна, например. На всички стадиони вече има достъп до интернет. С това решение със сигурност ще изненадаме клубовете, които бяха свикнали да си играят игричките и да притискат делегатите. Свърши се обаче! ”, заявиха от футболната ни централа.

Освен това на домакините на мачовете е забранено да допускат делегатите в тунелите или пред съблекалните, камо ли в тях. Представителите на БФС ще трябва да стоят единствено в ложите на стадионите. Досега бе масова практика дежурните да се появяват на полувремето или след двубоите в тунела, където неведнъж биваха "консултирани" какво да напишат в докладите си. Най-големият натиск обаче бе оказван ден след срещите. От петък обаче, когато се очаква първенството да бъде подновено, това ще приключи.