Нападателят на Черно море Мирослав Манолов получи тежко наказание от Дисциплинарната комисия на БФС, след като прати на операционната маса вратаря на Монтана Веселин Цветковски.

Звездата на "моряците" няма да играе в следващите 5 мача. БФС му налага и парична глоба в размер на 3000 лева.

Причината за строгото наказание е грубата проява на Манолов на вчерашния мач с Монтана, игран на стадион "Огоста" и загубен от "моряците" с 1:3. Юношата на ЦСКА контузи тежко вратаря на домакините Веселин Цветковски, за което получи директен червен картон от съдията Ивайло Стоянов. Стражът на Монтана пък беше откаран по спешност в болница с комоцио, счупен нос и разцепена дясна вежда.

"Изключително брутална постъпка на Манолов. Той мина през главата на Цветковски, след като вратарят ни първи беше овладял топката. Всеки нормален футболист би прескочил легнал вратар, но той не го направи, което не му прави чест. Победата не ни топли. Най-неприятното в момента е, че Веселин е обезобразен в болницата!", заяви кметът на Монтана Златко Живков.

"Отвратителна ситуация. Носът му е счупен, има цепната вежда от коляното на Манолов, както и травми по лицето. Специален екип от хирурзи се грижи за него. Момчето беше с комоцио. Родителите и брат му бяха в болницата. Добре, че малко се поуспокоиха. Мирослав Манолов трябва да отсъства от терените толкова време, колкото и Цветковски", каза още градоначалникът.