Наказанието на Мирослав Манолов от Черно море беше намалено с 3 мача - от 5 на 2. Нападателят на "моряците" отнесе тежка санкция, след като при гостуването на Монтана (1:3) се сблъска лошо с вратаря на домакините Веселин Цветковски. В резултат от удара стражът на Монтана беше със счупен нос и мозъчно сътресение. Заради острото влизане Манолов отнесе наказание от 5 мача и глоба от 3000 лева. "Моряците" обаче пуснаха жалба до БФС, която беше уважена.

Решението на Апелативната комисия:

РЕШЕНИЕ № 8 /03.10.2012г.

След като Апелативната комисия разгледа и обсъди жалбата, доказателствата по преписката, изслуша жалбоподателя и дежурния делегат на срещата

РЕШИ:

Уважава частично жалбата на МИРОСЛАВ МАНОЛОВ състезател на Черно море.

ИЗМЕНЯ решението на Дисциплинарната комисия при БФС от 24.09.2012 г., с което на Мирослав Манолов е наложено наказание лишаване от състезателни права за 5 /пет/ срещи и парична глоба в размер на 3000 /три хиляди/ лева на основание чл.62, ал.3 от ДП, като преквалифицира нарушението по чл.22, ал.1, буква „Е” от Дисциплинарния правилник на БФС – Лишаване от състезателни права за 2 /две/ срещи и парична глоба в размер на 800 /осемстотин/ лева.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА