Вечното дерби от 13-ия кръг на "А" група между "Левски" и ЦСКА ще се изграе пред публика на 25 октомври (събота) от 16:00 часа. Това стана ясно след заседанието на Дисциплинарната комисия към БФС.

Дисципът не наказа условните домакини от "Левски" с лишаване от домакинство или с мач на закрити врата заради издигнатия от феновете на "сините" флаг с надпис "Да на расизма" и "УЕФА - мафия" в двубоя с Лудогорец. Клубът от "Герена" обаче е солено глобен за транспаранта. Тодор Батков, който и без това едва осигурява пари за "Левски", сега трябва да вади 19 000 лева за плащането на санкцията.

Глобата по правилник трябва да е 37 500 лева, но след позициите на клуба и Националният клуб на привържениците (НКП) на "Левски", които обявиха, че ще направят всичко възможно този случай да не се повтори, е намалена двойно.

За безредиците на Марек - "Левски" (1:1) двата клуба нямат наказания. Причината за това е, че делегатът и съдията Георги Игнатов са описали случая като "напрежение между феновете на двата отбора". "Сините" обаче са глобени за пиротехниката и пораженията, които запалянковците са нанесли по стадион "Бончук".

Отложено за разглеждане от предишно заседание:

* За издигане на плакат с обидно съдържание и призив за дискриминация на основание чл.37, ал.4 и във връзка с чл.16, ал.3 и ал.4 т.1 ДК наказва ПФК "Левски" София с имуществена санкция в размер на 19 000 лева.

Още наказания:

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК ЦСКА с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А–предложение 1- ДК наказва ПФК ЦСКА с имуществена санкция в размер на 500 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК "Левски" с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* ДК задължава ПФК "Левски" да възстанови щетите на стадион „Бончук” гр. Дупница съобразно чл. 38, ал.1 от ДП.


Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите