БФС бързо предприе мерки и обяви решението за случилото се снощи на 1/4-финала за Купата на България между "Левски" и Литекс, който "сините" спечелиха с 1:0. Двубоят на "Герена" беше опорочен в края от Ахмед Ахмед и се случи най-логичното нещо - реферът изхвърча от съдийството. Съдията няма да ръководи мачове от професионалния футбол до края на сезона.

Ахмед се прочу снощи на "Герена", когато в добавеното време на двубоя първо не зачете гол на Николай Бодуров, после промени решението си, а след това отново се върна на първата си позиция и така преднината на "сините" от 1 гол се запази преди реванша в Ловеч на 3 април.

Съдийската комисия се събра днес преди обяд и взе решение да спре правата на Ахмед до края на сезона. Мотивът на Никола Джугански и компания е "за незадоволително представяне и получена ниска оценка". Не само Ахмед Ахмед отнася тежката санкция, а и асистентът му Георги Ковачев. Той е наказан за 15 мача. Именно Ковачев беше от страната, където Георги Миланов изпълни фаула, след който Бодуров се разписа. В крайна сметка обаче попадението на национала не беше зачетено, а с действията си Ахмед Ахмед най-много ядоса Христо Стоичков.

Решението на Съдийската комисия към БФС:

* За незадоволително представяне и получена ниска оценка на футболната среща - 1/4-финал за Купата на България между "Левски" и Литекс, СК при БФС наказва съдията Ахмед Ахмед с лишаване от съдийски права до края на спортно- състезателната 2012/2013 г. и запазва правото си да прецени оставането му в ранглистата за сезон 2013/2014 г.

* За незадоволително представяне и получена ниска оценка на футболната среща - 1/4 финал за купа България между отборите на "Левски" и Литекс, СК при БФС наказва асистент съдията Георги Ковачев с лишаване от съдийски права за 15 срещи.