БФС публикува дълго обръщение към футболната ни общественост. Писмото е свързано с ЦСКА и атаките на клуба по актуални проблеми – наказанието на Присо, отказа да бъде картотекиран Абел Анисе и случая с допинга. Според БФС камерунецът Присо е заслужавал санкция от 10 срещи, но е получил само 5 след решение на Дисциплинарната комисия. В коментара си за взетото решение на комисията за наказанието на Присо от БФС призовават ЦСКА да не проявяват желание да се “ползват с някакви преференции заради комплекс за богоизбраност.”

За Анисе от “Иван Асен ІІ” казват, че тече процедура и “промъкването на подмолни и неверни твърдения целят да въведат в заблуждение спортната общественост, а и не правят услуга на заинтересования клуб.”

БФС коментира и наказанията на тримата футболисти, дали положителни допинг проби през декември и последвалото обжалване от страна на БФС. Както е известно, от ЦСКА недоволстваха заради действията на футболната ни централа, която според тях не е имала право да обжалва решението на Дисциплинарната комисия на БОК.

Целият текст на обръщението на БФС към ЦСКА