На днешното си заседание Изпълнителното бюро на БФС прие предложение за промени в Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2021/2022, информираха от футболната централа на сайта си. Сред най-съществените корекции са редуцирането на общата бройка картотекирани футболисти без изискване за тренираност от 25 на 20. Що се отнася до картотекираните играчи от страни извън ЕС в efbet Лига, вместо досегашните рестрикции за участие на трима подобни състезатели във футболните срещи, от следващия сезон всички пет футболисти от страни извън ЕС ще могат да участват едновременно.

Клубовете от елита могат да картотекират неограничен брой футболисти, родени след 1 януари 2000 г. с изиграни най-малко два пълни последователни сезона от сезона на навършване на 16 г. във футболния клуб. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

При участие на такива състезатели за не по-малко от 45 минути в среща от efbet Лига, БФС заплаща на съответния клуб сума в размер на 250 лв. на човек за до двама състезатели в двубоя. Така се потвърждава новината, която БЛИЦ първи разкри още през януари.

"Решенията на Изпълнителното бюро ще бъдат предложени за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС през март", добавиха от БФС на сайта си.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството