Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

БФС потвърди разкритието на БЛИЦ, че не само Стефано Кунчев, а и други от младежките ни национали са получавали обаждания преди мачове на държавния тим. Както вече ви съобщихме, на футболисти от селекцията на Михаил Мадански са предлагани пари, за да играят симулативно и да помагат на тотомафията за излизането на залозите, които най-вероятно се правят в азиатските букмейкърски къщи.

От футболната ни централа съобщиха, че не само Кунчев е бил атакуван. Пресаташето на БФС Павел Колев потвърди написаното по-рано от БЛИЦ, че е имало опити за пробив и на други младежки национали.

"Не знам какво очаквате БФС да направи. Това, което можем да направим, е да потърсим истината и да я изведем наяве. Тук има проблем, че тази истина ни я представят месеци след случая, което е малко смущаващо. Доста късно идва тази информация. Подробности към този момент не знаем. Михаил Мадански вчера обясни каква е ситуацията. Опити да бъдат атакувани и пробивани младежките ни национали са правени и преди, но те никога не са се поддавали. Знам за такива случаи, но не мога да ви кажа точен мач. Кунчев е пазил в тези мачове и се е представил добре", коментира пред "Канал 3" Павел Колев.

"МВР би трябвало да е сезирано още преди 9 месеца. Стефано Кунчев казва, че е съобщил за всичко на президента на Славия Венцеслав Стефанов. Знам, че от Славия официално са внесли преписка в МВР. Но не заради предлагания подкуп, а заради опита да бъде упражнено повлияване. Защо не се води разследване от МВР не мога да ви кажа. Нямам представа дали от МВР са започнали някакви действия срещу този скандал или срещу този при юношите между Спортист (Своге) и Локомотив (София). Нормално е от УЕФА да ни предоставят съмнителните според тях мачове, това е световна практика. Нашата работа е да преведем на български и да предоставим информацията на длъжностните институции. След това би трябвало да получаваме писма за свършена работа, развитие и тн. Но засега няма такива писма. Лично мнение няма как да изкажа в качеството си на пресаташе на БФС. Категорично трябва да се използват СРС-та, това е решението. Ако това средство влезе в употреба, с този проблем ще приключим за около месец", каза още пресаташето на БФС.