Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз спести тежка санкция на Черно море за опита за саморазправа със съдията Антон Генов. Клубът ще плати глоба в размер на 10 хиляди лева, но няма да бъде лишаван от домакинство, както предвижда правилникът. Имаше възможност “моряците” да играят 4 мача на друг стадион.

В същото време от комисията си измиха ръцете с делегата на срещата Локо (Сф) – Черно море (1:1) Петьо Дончев и заявиха, че е бил неадекватен и действията му са предизвикали конфликта. “Сезирали сме другите комисии на БФС за поведението на Дончев. Той има основна вина за случилото се с неадекватните си действия и неспазването на наредбите”, заяви говорителят Юри Кучев.

Освен Черно море санкция има и за домакина на двубоя Локо (Сф), който е с последно предупреждение за лишаване от домакинство. “Изпратихме искане към Спортно-техническата комисия с молба да каже за пореден път на отборите, че въпросът за охраната на даден футболен мач е в правата и задълженията на отбора домакин”, добави Кучев. 

Скандалът възникна, след като двама от шефовете на Черно море – Марин Маринов и Ерджан Шабан удряха и заплашваха Антон Генов след мача от 27-ия кръг с Локо (София). Двубоят се състоя на Националния стадион “Васил Левски”, а след края му Генов заяви, че е бил дръпнат и ударен два пъти в гърдите от Шабан.

На днешното заседание Дисциплинарната комисия привика изпълнителния директор на Черно море Марин Маринов, Антон Генов, отговорника по сигурността на Локо (София) и шефа на Националния стадион Антон Попов. Изненадващо на заседанието не присъства Ерджан Шабан, който бе обвинен от Генов.

Първи бе изслушан отговорникът по охраната на Локо (София), който престоя в стаята около 40 минути. След него обяснение даде и шефът на Националния стадион Антон Попов. Марин Маринов от Черно море и Генов се явиха пред комисията заедно, като им бе направена очна ставка./БЛИЦ