БФС взе решение да изпрати шампионската купа за сезон 2012/13 на стадион "Георги Аспарухов". Трофеят ще бъде в събота на "Герена", където от 18:00 часа "Левски" приема Славия в последния си мач за сезона. По същото време шампионът Лудогорец, който има с 1 точка по-малко от "сините", ще гостува на изпадналия от елита Монтана.

Избраниците на Николай Митов се нуждаят от победата над Славия, която ще гарантира титлата на "Левски". БФС има готовност за церемония по награждаването на "сините" веднага след мача, когато на "сините" ще бъде връчена купата на шампион. Златните медали ще бъдат връчени от заместник изпълнителния директор на БФС Тервел Златев. Както е известно, президентът Борислав Михайлов е в Лондон за Изпълкома на УЕФА и финала на Шампионската лига.

В БФС все пак са готови и с вариант, при който Лудогорец ще дублира титлата си. Ако Славия стори чудото и не падне от "Левски", а разградчани бият в Монтана, триумфът за втора поредна година ще е за отбора на богаташа Кирил Домусчиев. Купата си за шампион обаче Лудогорец няма да получи на стадион "Огоста", а на "Лудогорец Арена" в началото на идната седмица. Всичко ще стане окончателно ясно в събота малко преди 20 часа.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ