Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

От пресслужбата на БФС обясниха пред БЛИЦ какви са последствията от наложеното наказание на ЦСКА - забрана да картотекира новите си попълнения. Според тях причината за взетото днес решение е това на бургаския съд, според който Абел Анисе е разтрогнал договора си с Черноморец без да има обективни причини за това. Така ЦСКА страда заради подписания договор с играча и заради опита на клуба да го уреди с картотека за новия сезон.

Ето и последствията от санкцията на ЦСКА:


1. Резултатите от мачовете с Мура от турнира Лига Европа не подлежат на промяна. Анисе е картотекиран за евротурнирите от УЕФА, а не от Българския футболен съюз. По тази причина резултатите от двубоя с Мура остават в сила.

2. До 31 август ЦСКА няма да може да какротекира нови футболисти. При това положение “червените” ще трябва да изиграят първите кръгове от новия шампионат с играчите, останали от миналия сезон, и с юноши.

3. На 31 август затваря трансферния прозорец. По наредба след тази дата ЦСКА има право да картотекира футболисти, които са със статут на свободни агенти. Това ще позволи на “червените” да подсилят отбора си, но само с тези играчи, които са привлечени като свободни агенти. При това положение един от футболистите, на които ЦСКА няма да може да разчита, е Мишел Платини. Бразилският нападател се завърна на “Армията” като част от трансфера на Борис Галчев в Динамо (Букурещ). Привлечените от Локомотив (Пловдив) обаче ще могат да бъдат картотекирани, тъй като скъсаха договорите си със "смърфовете" и станаха свободни агенти, след което се присъединиха към "червените".
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ