Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Консорциум от български бизнесмени, общественици, политици и фенове ще поеме управлението на ЦСКА, научи БЛИЦ.  Идеята е подкрепена от възможно най-високия етаж на българското правителство, а един от основните инициатори е депутатът от ГЕРБ Емил Димитров. Както нашата агенция първа съобщи, вчера се проведе историческа среща, на която присъстваха част от бизнесмените, включили се в инициативен комитет за спасяването на “червения” клуб, който в последните месеци се гърчи от финансова криза, налегнала собствениците от фирма “Титан”. Разговорите се състояха в Евксиноград и продължиха до 2 часа след полунощ.
 
Тези дни по-голяма част от бизнесмените ще излязат на светло, давайки пресконференция, на която ще бъдат разкрити много подробности относно бъдещето на ЦСКА. Преди това (още днес) предстоят разговори с Димитър Борисов и с Иво Иванов, които почти сигурно ще се оттеглят от “Армията”, оставайки “армейската” власт в ръцете на новия консорциум. Кръгът от бизнесмени е готов да осигури 5 млн. лева на полусезон за издръжката на ЦСКА и да поеме оперативното ръководство.
 
Начело на клуба няма да има еднолични собственици, а властта ще премине в ръцете на широк кръг от хора – не само бизнесмени, но даже и фенове. Т.е. ще бъде наложен испанският модел на управление и по-специално този в Барселона.
 
“Титан” вече няма възможност да управлява ЦСКА. Вярваме, че Димитър Борисов и Иво Иванов ще проявят разбиране и предстоящите разговори с тях ще преминат гладко и без спънки. Т.е. – надяваме се, че няма да има опит за извиване на ръце от тяхна страна. При положение, че съвсем скоро ЦСКА премине към новия модел на управление, в клуба ще се появят няколко основни спонсора. Единият от тях е “Газпром”, а другият е американски инвестиционен фонд. Техни представители заявиха на разговорите, че няма шанс да помагат финансово, докато документално собственик на клуба се води “Титан”. Що се отнася до консорциума – в него има над 10 мощни бизнесмени от България, които ще осигурят началния капитал. Това са истински привърженици на ЦСКА, чийто бизнес не е бюджетен като този на “Титан”, заяви пред БЛИЦ сигурен източник.
 
Той потвърди друга новина на БЛИЦ – че Христо Стоичков е дал съгласието си и при новата промяна ще бъде назначен за президент на ЦСКА.