Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати официално писмо до Министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев във връзка с очертаващата се като взривоопасна ситуация в събота, 16.11.2013 г., когато предстои вечното дерби ЦСКА - "Левски" в турнира за Купата на България на Националния стадион "Васил Левски". Двубоят е с начален час 15:30, а малко по-рано на "Орлов мост" ще се проведе политически митинг.

"Бих искал да изразя своята загриженост от факта, че почти по едно и също време и в непосредствена близост ще се проведат, от една страна - един от най-важните футболни мачове, който по традиция концентрира огромни емоции и привлича хиляди любители на футбола, а от друга - многолюдно политическо шествие. Надявам се да бъдат взети необходимите мерки за опазване на обществения ред и създаване на условия за безпрепятственото протичане на футболния празник в Борисовата градина", се казва в писмото на президента на Българския футболен съюз.

БФС призовава футболните фенове да се въздържат от агресивни прояви, да подкрепят любимия си отбор с чисто футболни средства и да оставят политиката извън стадиона поне в този ден.