БФС излезе с позиция за случващото се в младежкия национален отбор. От футболната централа са ядосани на "безпрецедентния ход" на Петър Хубчев, който отзова Иван Горанов само часове преди евроквалификацията на България с Дания. Наставникът на Берое пожела играча му да не взема участие в двубоя за селекцията на Михаил Мадански, тъй като му е нужен за реванша с Лудогорец в неделя.

Решителната битка в неделя ще пропусне Пламен Крумов, който снощи получил червен картон при загубата с 1:2 на "Лудогорец Арена", а освен това извън сметките на Хубчев са и няколко контузени футболисти. Героят от САЩ`94 взе пример от Лудогорец, ЦСКА и други клубове, които спряха играчите си за младежкия тим, заради което обаче може да си изпати. От БФС обявиха, че прехвърлят топката на Дисциплинарната комисия, която до дни ще реши дали ще има наказания за клубовете, които спряха свои футболисти за държавния тим. Любопитното обаче е дали само Берое ще го отнесе или Лудогорец и ЦСКА също ще бъдат санкционирани.

Само за пример ще дадем Георги Терзиев, който е капитан на младежкия национален отбор, но не беше пуснат, тъй като още се възстановявал след операцията и не бил готов за максимално натоварване. Талантливият защитник обаче снощи игра цял мач срещу Берое, което явно още повече е отприщило гнева на старозагорци и те, вземайки пример от шампионите, решиха да си върнат Иван Горанов.

Позицията на БФС:

През последните няколко дни Българският футболен съюз и повечето водещи клубове в "А" група предприеха редица стъпки за подобряване на атмосферата в българския футбол и утвърждаване на принципите на толерантност и добър тон в комуникацията.

За съжаление, въпреки личното желание и на президента Борислав Михайлов за въвеждане на европейския подход в отношенията между федерация, клубове и любители на футбола, днес, 15.11.2013 г., се стигна до безпрецедентен ход, при който футболист от младежкия национален отбор по нареждане на клубен треньор бе изваден от лагера броени часове преди решителната европейска квалификация срещу Дания в Стара Загора.

В тази връзка още през следващата седмица Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз ще разгледа на свое заседание случаите със спиране и оттегляне от младежкия национален отбор на България на повикани за мачове на официални ФИФА-дати футболисти.