Българският футболен съюз излезе с позиция относно спора на бившия футболист на Левски и националния тим на България Даниел Боримиров с граждани от квартал "Бояна" заради плановете му да изгради модерен спортен комплекс на мястото на пустеещо футболно игрище. От футболната централа застанаха твърдо зад бившия национал и допълниха, че подкрепят усилията за модернизирането на футболната база у нас.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Във връзка с актуалните прояви на обществено несъгласие с изграждането на нов спортен комплекс, включващ футболни терени в столичния квартал „Бояна“, Българския футболен съюз, като лицензирана футболна организация, споделя разбирането, че всяка инициатива, свързана с обновяване/модернизиране на футболната инфраструктура у нас заслужава подкрепа и уважение. 

Осъществяването на такива проекти, при спазването на законоустановените изисквания, даващи възможност на децата и гражданите да практикуват масов спорт в съвременни условия, е определено необходимо, тъй като нуждата от модернизирането на футболната база в България е повече от наложителна.

Именно поради тази причина значима част от дейността и усилията на Българския футболен съюз са насочени в изграждането и поддържането на модерни футболни центрове в полза на масовия потребител. Новоизградените футболни бази дават допълнителна възможност на БФС да разшири географията на футболните турнири и футболни празници, особено за децата, из цялата страна. Така магията на футболната игра става достъпна за всички желаещи", пише сайтът на БФС.

Припомняме, че видни футболни личности, сред които Станимир Стоилов и Димитър Иванков вече изразиха пред БЛИЦ недоумението си от опитите добрите намерения на Боримиров да бъдат осуетени.