Дисциплинарната комисия към БФС се зае със скандалния мач "Левски" - ЦСКА (2:0) от Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят в понеделник на "Герена" беше прекъснат за около половин час заради сблъсъци между фенове на двата тима. Запалянковци на "Левски" атакуваха малка група "армейци", която се състоеше от родители и футболисти.

Дисципът информира, че спира състезателните права на четиримата играчи, които получиха червени картони в мача. Освен това от БФС съобщиха съдбовната за "Левски" дата. Наказанието на "сините" ще стане ясно на 14 септември, когато от 13:00 часа Дисциплинарната комисия се събира на заседание, на което ще бъдат разгледани инцидентите от срещата на "Герена".
 
Съобщението от БФС:
 
* Инцидентите по време на срещата от първенството на U 19 между отборите на ПФК ЦСКА и ПФК „Левски” ще се разгледат на заседание на ДК, което ще се проведе на 14.09.2015 година от 13:00 часа. На заседанието се призовават съдийската бригада, делегата на срещата, началника на охраната и оторизирани представители на футболните клубове участници в срещата.

* Спират се състезателните права до решение на ДК на състезателите Кристиян П. Пешов и Герман Г. Петров от ПФК ЦСКА и на състезателите Божидар Сп. Божилов и Георги Б. Николов от ПФК „Левски”.