Дербито между Литекс и Левски (2:1) е можело да бъде прекратено, според правилниците на БФС. Това разкри съдийският наблюдател на срещата. Според него Станислав Тодоров е трябвало да изгони дейните участници в мелето през първата част.

"Видяхме как 12-13 играчи да се удрят и ритат. Ако беше вдигнал на всички червени картони, Станислав Тодоров трябваше да прекрати мача. Който и да беше изгонил в тази ситуация, щеше да е заслужено. Не знам откъде дойде този скандал, всичко стана за нищо на тъча. Не може реферите да са виновни за възпитанието на състезателите", заяви съдийският наблюдател Любчо Славчев.

Левски писна срещу действията на Тодоров, за когото босът на Славия Венци Стефанов бе предупредил, че ще ги обезглави. "Сините" обявиха, че ще искат съдии от чужбина за следващите си напечени мачове.
 
„В доклада съм описал всичко, което съм видял на терена. Мисля, че си свърших работата. Показах картони на играчите, които заслужаваха. За мен мачът беше нормален за ръководене, не мога обаче да коментирам никакви ситуации. Не съм говорил нито с шефа на съдиите Костадин Костадинов, нито с някой друг. Причината е, че не нося телефон”, каза Станислав Тодоров./БЛИЦ