Дисциплинарната комисия на БФС се произнесе за Владимир Гаджев и Омар Косоко, които се сбиха след предишното дерби между "Левски" и ЦСКА, спечелено от "армейците" с 1:0. Хората на Борислав Михайлов се събраха днес, като на заседанието им се явиха длъжностните лица от двубоя.

Решението е, че двамата са наказани за по 3 мача. Освен това им е наложена глоба от по 1000 лева.

Гаджев вече пропусна два двубоя - победата с 3:1 на "Левски" срещу "Ботев" (Пловдив) за Купата на България и загубата с 0:1 от ЦСКА през изминалия уикенд. Това означава, че той няма да играе и утре срещу "канарчетата" на реванша от 1/4-финалите, но ще попадне в сметките на Антони Здравков за срещата с "жълто-черните" в събота за шампионата.

Косоко не игра в дербито със "сините" и изтече една среща от наказанието му, но Стойчо Младенов няма да може да го използва още за двубоите от "А" група с Черно море (23 март) и Лудогорец (26 март).

Както е известно, Гаджев и Косоко се сдобриха, ръкостискайки се преди началото на дербито в събота. Националът от "Левски" обаче заяви, че ще съди ЦСКА за отправените клевети по негов адрес, след като от "Армията" го обвиниха в расизъм. Самият Гаджев каза, че няма нищо против Косоко, но чака извинение от ръководството на "червените" и ако го получи може и да промени решението си.

Решението на Дисциплинарната комисия по случая:

* По отложен за разглеждане инцидент от срещата ПФК”Левски” – ПФК”ЦСКА” от 26-ти кръг на „А” ФГ, след като изслуша повиканите длъжностни лица, ДК взе под внимание чл.16, ал.2 от ДП на БФС и на основание чл.22, ал.1, буква „Д”-5, ДК наказва Владимир Георгиев Гаджев от ПФК”Левски” с лишаване от състезателни права за 3 срещи и глоба в размер на 1000 лева.

* По отложен за разглеждане инцидент от срещата ПФК”Левски” – ПФК”ЦСКА” от 26-ти кръг на „А” ФГ, след като изслуша повиканите длъжностни лица, ДК взе под внимание чл.16, ал.2 от ДП на БФС и на основание чл.22, ал.1, буква „Д”-5, ДК наказва Омар Косоко от ПФК ”ЦСКА”с лишаване от състезателни права за 3 срещи и глоба в размер на 1000 лева.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

1/4-финали, реванши:

19 март 2014 г. (сряда), 14:00 часа
"Ботев" (Пловдив) - "Левски" ТВ7
(1:3 в първия мач)
Станислав Тодоров, Георги Тодоров, Мартин Димитров
4-ти съдия: Георги Игнатов 

19 март 2014 г. (сряда), 18:00 часа
Черноморец - Локомотив (София) НЮЗ 7 (0:1 в първия мач)
Ивайло Стоянов, Димитър Димитров, Емил Вангелов
4-ти съдия: Цветан Кръстев 

20 март 2014 г. (четвъртък), 16:00 часа
Локомотив (Пловдив) - Добруджа НЮЗ 7 (3:0 в първия мач)
Стефан Павлов, Станимир Илков, Георги Ковачев
4-ти съдия: Вихрен Манев

2 април 2014 г. (сряда)
Лудогорец - Литекс

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ