Управата на БФС се е самонаказала заради гафа при записването на правилото за задължителното участие на поне един играч до 21 години в мачовете от „А“ група.
 
Това стана ясно по време на пресконференцията, която футболната централа даде по повод казуса на ЦСКА с отнемането на точки. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов и друг член на управата Антон Попов са сред наказаните. И двамата присъстваха на срещата с медиите в зала „Родина“ на стадион „Васил Левски“.
 
Първи президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри, че правилото се разминава с решението, взето от Изпълкома. Според него е трябвало футболист до 21 години да присъства в състава на всеки отбор през пълните 90 минути на мачовете.
 
Борислав Попов разкри, че всъщност е трябвало младият играч да играе минимум едно полувреме, но в наредбата липсва това уточнение. По тази причина клубовете няма да търпят санкции, ако на този етап младият играч бива заменян по-рано. От БФС обаче са изпратили писма до клубовете и ще се опитат да вкарат това уточнение на полусезона.
 
От следващия сезон двама млади играчи до 21 години ще трябва да започват от самото начало на мачовете. Поне един от тях ще трябва да бъде на терена през целия мач, а другия – поне 45 минути.