Дисциплинарната комисия към БФС обяви наказанията след драматичния финал за Купата на България, в който Лудогорец победи с 1:0 "Ботев" (Пловдив) и спечели трофея за втори път в историята си. Двубоят на "Лазур" снощи беше прекъсван на няколко пъти заради поведението на феновете на "канарчетата", които след гола на Роман Безяк в 58-ата минута възпламениха множество факли и хартиени ленти, предизвиквайки пожар. Пламъците се разраснаха и изгоря LED системата на стадиона.

"Докладите от проведената среща - финал за Купата на България ще бъдат разгледани на редовно заседание на ДК към БФС", обявиха от Дисципа.

Председателят на Комисията по етика и феърплей генерал Васил Василев, който беше на мача в Бургас снощи заяви, че бездействието на държавата може да доведе до фатални инциденти по родните стадиони.

"Има ли място за сериозен коментар? За мен нещата са изключително сериозни, и ако не се замислим, аз съм го казвал и преди - ще дадем жертва на стадионите. Държавата трябва да се замисли. За мен в момента няма държава", коментира генерал Василев.

От Дисципа обявиха, че са наказани петима футболисти след финала:
ВАНДЕР Виейра ("Ботев" Пд) - 1 мач и 300 лева
Томаш ИРШАК ("Ботев" Пд) - 2 мача и 200 лева
Михаил АЛЕКСАНДРОВ (Лудогорец) - 1 мач и 250 лева
Фабио ЕШПИНЬО (Лудогорец) - 2 мача и 1200 лева
Жуниор КАЙСАРА (Лудогорец) - 1 мач и 250 лева

КУПА НА БЪЛГАРИЯ