Пострадалият след сблъсъците между фенове на „Левски” и полицаи в Ловеч журналист се казва Михаил Стоянов, който е бил на стадиона в качеството си на фен. Литекс отстрани „сините” след успех с 3:0 след проодължения, а репортерът на topnovini.bg призна, че след мача е бил удрян от полицаи с палка по краката и лицето, въпреки че е показал преди това журналистическата си карта.

Журналистът твърди още, че не е получил навременна медицинска помощ, като органите на реда са били с предимство в болницата в Ловеч.

„Сблъсъците между полиция и агитки по време на футболни мачове не са нещо ново. Особено в Ловеч. Полицейското насилие обаче премина границата след снощния мач в града на люляците. Което, разбира се, не оправдава по никакъв начин агресивните действия на футболните фенове. Искам да подчертая, че не бях там в качеството си на журналист, а като привърженик. Намирах се в единия край на сектора за гости. Малко след началото на второто продължение се оформи сериозно напрежение между агитката в другия край на сектора и полицията. Не се виждаше добре какво става, но се забелязваше ритмичната употреба на полицейски палки“, разказа Михаил Стоянов пред сайта, за който работи.

„Още с излизането от съоръжението видях, че навън става нещо. Имаше сериозен бой между фенове и полиция. Привържениците хвърляха камъни и прътове по униформените. И в този момент около 50 полицаи от жандармерията, оборудвани с палки, щитове и каски започнаха да тичат към боя. Още тогава тръгнах да си вадя журналистическата карта. Когато журналист попадне на такова събитие, той просто започва да го отразява”.

„Явно полицаят беше видял някой да му се присмива, защото ме гледаше и крещеше: „К'во ми се хилиш, бе“. Нанесе ми няколко удара с палката по краката, не толкова тежки, колкото последният. В цялата тази суматоха аз вече бях извадил журналистическата си карта и не спирах да повтарям, че съм представител на медия. В този момент се обърнах назад и видях как същият полицай, който ме удряше, стоварваше палката си върху лицето ми. Всичко това ми донесе един шев над устната, но можеше да е още по-зле“, каза още Стоянов.

Той уточни, че с него са били трима негови колеги – Добромир Добрев и Борислав Радославов от вестник „България днес“, както и работещият на свободна практика Петър Захариев. Всички те, както и още двама фенове са свидетели на случващото се.

„След това и тримата настояхме да ни допуснат до журналистическата ложа, за да разкажем на колеги какво стана. Не ни пуснаха без никакво обяснение защо“, сподели още журналистът.

„Стоях над два часа и чаках да бъда прегледан. През цялото това време всички пострадали полицаи минаваха преди нас на преглед. Без значение дали са с ударен пръст или лека синина. А ние бяхме вътре с разбити глави“, разказа още Стоянов за преживяното и в болницата.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016