ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

БФС отмени наказанието на четиримата от Видима-Раковски, които бяха обвинени, че манипулират мачове. На днешното си заседание Апелативната комисия възстанови правата на Кристиян Иванов, Красен Илиев, Цвятко Петков и Иван Пенев, които обжалваха решението на Дисциплинарната комисия от 23 октомври. Тогава от БФС обявиха, че четиримата нямат право да играят в професионалния футбол за срок от по 18 месеца. Причината бяха разкритията на шефа и треньор в ДЮШ на Видима-Раковски Мартин Дойчев, който заяви, че някои от играчите му са замесени в схеми за "черно тото" и за всеки манипулиран мач прибирали по 3000 лева. Сега обаче Дойчев се отметна от твърденията си и четиримата отново могат да играят футбол.

Решението на Апелативната комисия:

На свое заседание в четвъртък, 15.11.2012 г. Апелативната комисия към Българския футболен съюз, след като обсъди възраженията на жалбоподателите Кристиян Любомиров Иванов, Красен Илиянов Илиев, Цвятко Стефанов Петков и Иван Дианов Пенев, както и събраните в заседанието доказателства, единодушно реши:

Уважава жалбите на четиримата футболисти и отменя изцяло решението на Дисциплинарната комисия на БФС от 23.10.2012г., с което им е било наложено дисциплинарно наказание „спиране на състезателни права за срок от 18 месеца”.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Основният мотив Апелативната комисия да отмени наказанието на четиримата състезатели на ПФК ”Видима Раковски" е отказа на г-н Мартин Дойчев - Директор на Детско-юношеската школа на ПФК Видима-Раковски (Севлиево), да потвърди изявленията, направени в ефира на телевизия „Канал 3” от 07.10.2012 година за участието на въпросните футболисти в „черно тото”. В заседанието на АК от 15.11.2012 година същият заяви, че не поддържа казаното от него във въпросното интервю. Г-н Мартин Дойчев се отрече от твърденията си пред членовете на комисията в присъствието на ангажирания от него адвокат Христо Христов от Габровска адвокатска колегия.

Във връзка с действията на г-н Мартин Дойчев Апелативната комисия официално внася сигнал до Дисциплинарната комисия, чийто членове да се запознаят с противоречивите и взаимноотричащи се твърдения на Директора на ДЮШ на ПФК Видима-Раковски и да вземат съответните решения с оглед прилагане на чл. 46, ал. 4 от Дисциплинарния правилник на Българския футболен съюз за сезон 2012/2013.