С лишаване от домакинство за 2 мача бе наказан “Ботев” (Луковит) за инцидентите в мача с Локомотив (Горна Оряховица) от Северозападната "В" група. Това бе наказанието, което наложи Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, информира sport-vt. Както вече стана ясно, мачът бе белязан от серия инциденти, сред които удар по полицай от охраната с дърво, хвърлени бутилки и опит за саморазправа с треньора Димитър Печикамъков, нахлуване на публиката в сектора за гости и побой над горнооряховци, които спечелиха двубоя с 3:1.

Едната среща от наказанието е заради удара по полицая, а втората – заради масовото сбиване.

Клубът от Луковит също така е глобен с 350 лева общо по четири члена от Дисциплинарния правилник – за навлизане на човек от публиката на пистата, за хвърлена бутилка, за масовото сбиване и за удара по представителя на реда. Така “Ботев” (Луковит) се отърва с възможно най-малкото наказание за толкова много инциденти в мача.

От Дисциплинарната комисия са решили, че повод за санкции на гостите няма, като поясниха, че санкции за Локо (ГО) от този мач не са налагани. При подобно сбиване седмица по-рано в Червен бряг лишаване от домакинство отнесоха не само домакините, но и гостите - Етър (Велико Търново).