Пресаташето на БФС Павел Колев разясни пред “Канал 3" ситуацията с искането на “Левски” за служебна победа над ЦСКА в първия 1/8-финал за Купата на България. Както е известно, “сините” поискаха да им бъде присъден успех във Вечното дерби, тъй като младежкият национал Ивайло Чочев игра за “червените”, а не беше пуснат на разположение на селекционера Михаил Мадански. Колев беше категоричен, че “Левски” не може да получи служебна победа.
 
“Всъщност големият казус е, че дори и да иска “Левски”, няма как да получи служебна победа. Реално погледнато всички клубове, които освобождават футболисти за националния отбор го правят на добра воля. У нас продължава практиката да не се спазват сроковете за изпращане на повиквателни на футболисти от вътрешното първенство. Така всеки клуб може да спре футболистите си без да търпи санкции. Не става въпрос за некомпетентност, или издънка на БФС. Не е така, защото е много важно да се каже, че на първо място нито една национална асоциация не спазва тези срокове. Това важи и за английската, за френската... Всеки се стреми да избягва тези срокове, когато става въпрос за футболисти от вътрешно първенство”, поясни Колев.
 
“Няма как администрацията на БФС да изпрати повиквателните преди те да са обявени от селекционера на националния отбор. Обикновено се чака списък от треньора на съответната гарнитура. Всички селекционери чакат възможно най-много. Това не е отсега. Много пъти съм водил този разговор със Станимир Стоилов, Лотар Матеус, защото за мен бе ясно, че рано или късно ще се стигне до подобна ситуация. Треньорите считат, че тези 15 дни са прекалено дълъг срок. Повиквателните обикновено се пращат в последните дни. От спортно-техническа точка е разбираемо защо се прави. Един футболист може да навлезе във форма, друг да получи контузия. Така в последния момент треньорът няма да се чуди как да смени въпросните играчи. Това обаче дава право и на клубовете да спрат футболистите си”, допълни пресаташето на БФС.