Тодор Батков взриви футболна България, след като нападна Лудогорец. Освен това адвокатът лично нареди интернет сайта на “Левски” да излъчи дербито с Литекс (2:1) в петък. С това решение си навлече гнева на клуба от Разград, който постави ултиматум пред БФС за наказание на “сините”. Оказва се обаче, че санкция за излъчването на двубоя от сайта на “Левски” може и да няма.

"Не мога да кажа какво наказание ще последва за “Левски” и дали ще има такова. Със сигурност случаят ще бъде разгледан от Дисциплинарната комисия към БФС. Тя е компетентен орган по случая”, заяви вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев.

“Въпросът е малко сложен, защото става дума за интернет права. Когато се е писал законът за спорта, интернет не беше толкова мащабно навлязъл и не съм убеден дали има ясни разпоредби какви санкции следва да се налагат. Господин Батков е юрист и предполагам, че добре знае какво е направил и какво може да последва от това излъчване. Със сигурност от Лудогорец са прави да недоволстват. Надявам се скоро разумът да надделее и да бъде подписан договор за телевизионните права”, допълни един от заместниците на Борислав Михайлов на “Иван Асен ІІ”.

По случая с излъчване на мачове в интернет позиция взеха Венцеслав Стефанов и Атанас Узунов. “Това е пътят, на клубните сайтове да се излъчват домакинствата. Това може да стане обичайна практика”, заяви президентът на Славия. “По принцип клубовете държат интернет правата си. Прякото излъчване обаче не може да стане без знанието на БФС”, коментира административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов. Припомняме, че Тодор Батков заяви, че се е свързал с Борислав Михайлов и го е уведомил, че има намерение да предава срещата с Литекс, така че футболната ни централа е била уведомена./БЛИЦ