Нападателят на Пирин (Благоевград) Мартин Тошев получи наградата за Футболист номер 1 на 16-ия кръг в "А" група. 25-годишният играч, който донесе победата с 1:0 за "орлетата" над Левски заяви, че като бивш играч на ЦСКА изпитва по-голямо удовлетворение, когато бележи във вратата на "сините".

Според Тошев новакът в родния елит ще запази мястото си сред най-добрите и през следващия сезон. Той призна, че с идването на новия треньор Наджи Шенсой, футболистите са повярвали повече в собствените си сили. Според него това е причината за добрите резултати на тима в последните кръгове. Както е известно, Пирин врътна две равенства с Литекс и Лудогорец, за да дойде и победата над Левски през изминалия уикенд.

"Трябва да покажем, че Пирин не заслува това място, което заема в момента. Играхме добре в някои мачове, но знаете, че за красива игра не се дават точки. Какво промени Наджи Шенсой? Накара ни да повярваме в себе си", започна Тошев. 

"От тези три мача с най-силните отбори взехме пет точки - никой не вярваше в това. Мисля, че отборът ще запази мястото си в "А" група. Много добър колектив сме. Със сигурност първата победа и то над Левски, ще ни вдъхне самочувствие. Сега програмата ни е що-годе добра, без да подценявам отборите, срещу които ще играем".

"Може би като бивш играч на ЦСКА ми е повече кеф, когато вкарвам на Левски. Но мина доста време оттогава. Сега съм в моя роден клуб. Интересувам се от ЦСКА, но това не ми е идея фикс. Приоритет ни е да задържим Пирин в "А" група. Това е най-важното. Ако след това дойде по-добро класиране, ще бъде още по-добре.", допълни звездата на "орлетата".

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016


КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016