Бившият нападател на Левски Лукаш Гикиевич съобщи трансферна новина, свързана със „сините“. Полякът обяви, че днес българският национал Симеон Славчев ще подпише договор за 3,5 години с тима от „Герена“.

„Утре подписва договор 3,5 години с Левски. Поздрави и дълбок поклон. Гикинюз!“, написа Гикиевич на профила си в „Туитър“.

Публикацията му е свързана друг пост в социалната мрежа, в който описващият се за футболен ентусиаст Славомир Словик отбелязва, че Славчев е разтрогнал договора си с Карабах и вече е свободен агент.

Winbet - победата е емоция! (18+)

За вероятността националът да стане играч на Левски се говори отдавна. Първият контакт между Симеон Славчев и „сините“ е станал по време на лагера на националния отбор за мачовете с Парагвай и Чехия. Малко преди това треньорът му в Азербайджан Курбан Курбанов заяви, че халфът не попада в плановете му и е свободен да води преговори с други отбори.

Самият Славчев вчера отказа да коментира евентуален трансфер на „Герена“ и обяви, че има предложения от Полша и Кипър, където си е създал добро име.

Лукаш Гикиевич игра за Левски през пролетта на сезон 2014/15, когато в първенството и купата записа общо 9 мача и вкара три гола. В момента е част от румънския гранд Стяуа, но и там не успява да се наложи. Неговият брат-близнак Рафал е вратар на елитния германски Унион (Берлин).

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020