Бившият национален селекционер на Япония Такеши Окада е бил на посещение в България, разбра БЛИЦ. Визитата на специалиста у нас била заради халфа на "Левски" Владимир Гаджев.

56-годишният Окада много искаше да привлече българския национал във водения от него китайски тим Хангджоу Грийнтаун, но опитите му се оказаха неуспешни. След отказа на Гаджев, спецът се прицели към друг български полузащитник - Георги Илиев. 30-годишният халф на Черно море обаче също не успя да премине в китайския тим.

В началото на декември Окада е бил специален гост на добре познатия в Китай Александър Станков. Бившият наставник на ЦСКА и младежкия ни национален отбор стори чудеса в най-многолюдната страна, където успя да класира новосъздаден отбор от трета дивизия до елита - Аербин (Далиен).

"Приятели сме с Окада. Той много харесва играта на Гаджев и силно се надяваше да го привлече в отбора си. Гостува ми в началото на декември. Бяхме заедно на Славия - "Левски", но за съжаление Окада гледа Гаджев само няколко минути, тъй като Владо се контузи още в началото. След това двамата разговаряха. Не знам защо Гаджев не предпочете офертата от Китай", заяви Станков пред БЛИЦ.

Бившият наставник на ЦСКА водил Окада на български ресторант, като японецът се скъсал да яде топла питка, току-що извадена от фурната. Именитият треньор се виждал няколко пъти и със сънародника си от Славия Дайсуке Мацуй. Двамата се познават от съвместната им работа в националния отбор на Япония, който Окада води на две световни първенства - през 1998 година във Франция и 2010-а в ЮАР.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ