Бившият шеф на международния отдел на ЦСКА Илия Илиев коментира баталните сцени след двубоя на Левски в Стокхолм срещу АИК. “Сините” направиха 0:0 в първи плейоф за влизане в групите на Лига Европа, а след края на мача фенове на домакините обстрелваха българската група с павета, камъни и бутилки. Босът на Левски Тодор Батков бе ударен, пострадаха масажистът и пресаташето на “сините”, а предното стъкло на автобуса бе изцяло потрошено.

“УЕФА не трябва да се церемони с АИК и трябва да го извади от евротурнирите. Не само да ги глоби финансово или да им присъди служебна загуба срещу Левски, а направо да ги изключи от участие от Европа. На лице е нападение на противниковия отбор в района на стадиона, което е недопустимо. Още повече, че АИК вече е имал парична глоба в размер на 15 000 евро за подобно провинение”, каза Илия Илиев пред БЛИЦ.

“В случая не говорим за никакви жалби от страна на Левски. Няма смисъл да подават такава, тъй като това е работа на делегата на двубоя. Щом е видял и описал всичко, значи УЕФА трябва да действа. Видя се, че паветата бяха големи, колкото глава на прасе. Ако не беше улучило стъклото, а човек. Трябва ли да има смъртен случай, за да се стигне до наказание. В подобни случаи УЕФА решава, че е можело да има тежки последици и затова е възможно изваждане на АИК от евротурнирите”, завърши Илия Илиев.

Спортният директор на АИК Йенс Андерсон намекна, че може да се стигне до изваждане на отбора от Европа./БЛИЦ