Холандското крило на Лудогорец Джоди Лукоки отново е част от първия отбор. Скандалджията, който беше отстранен от наставника Бруно Рибейро, след като преди няколко дни се сби със съотборника си Сисиньо, е на линия за гостуването на Литекс и дори се очаква да започне титуляр тази вечер. Двубоят в Ловеч е от 21:00 часа и ще бъде предаван директно по Диема Спорт.

Наставникът на Литекс Люпко Петрович се надява отборът му да тръгне с победа новия сезон в "А" група. При предишните си престои в Ловеч легендарният сърбин първо започна с успех - 1:0 над Славия на 14 февруари 2004 година, а при втория "оранжевите" отстъпиха с 0:2 на Пирин 1922 на 6 август 2005-а.

Преди първото сериозно изпитание - дербито с Лудогорец, Петрович имаше една седмица да работи с Литекс, след като пое тима миналата неделя. Специално заради краткото време наставникът организира и лагер в Трявна, на който да се запознае по-добре с играчите. В сряда "оранжевите" изиграха и контрола, побеждавайки с 4:1 Спартак (Плевен).

Очаква се Петрович да направи няколко промени в стартовия състав в сравнение с тези, които започваха при предишния треньор Красимир Балъков. Със сигурност в състава се завръща Антон Недялков, който беше забит на пейката от предишния наставник. Недялков ще играе на коронната си позиция като централен защитник. Петрович е останал много доволен от старанието на бранителя, а и освен това трябва да прекроява отбора заради продажбата на Васил Божиков, който премина в Касъмпаша. В средата на терена се очаква да започне Петрус Бумал, а не е изключено и новото попълнение Диого Виана да бъде сред стартовите единадесет срещу шампионите.

И сред титулярите на Лудогорец се очаква да има промени. Треньорът Бруно Рибейро ще прекрои състава след изненадващата загуба с 0:1 от Милсами. Новите попълнения Сисиньо и Андрей Препелица най-вероятно ще стартират от първата минута в Ловеч, а на терена ще бъде и един от младите - Александър Василев или Цветелин Чунчуков. Най-вероятно това ще бъде таранът, който ще си партнира в атака с Марселиньо.

Както е известно, изискването от този сезон е всеки отбор в "А" група да започва с поне по един българин под 21 години, а ако той се контузи, още един да го замени.


Вероятни състави:
lit.jpg
ЛИТЕКС: Винисиус Баривиейра, Страхил Попов, Рафа Перес, Антон Недялков, Иван Горанов, Петрус Бумал, Никола Колев, Данило Асприля, Кристиян Малинов, Диого Виана, Бьорн Маарс Йонсен
Треньор: Люпко Петрович


22.JPG
ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Браян Ангуло, Александър Александров, Козмин Моци, Йордан Минев, Андрей Препелица, Светослав Дяков, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Джоди Лукоки, Цветелин Чунчуков
Треньор: Бруно Рибейро




Ловеч, Градски стадион
Съдия: Станислав Тодоров

Баланс: 12 мача, 4 победи за Литекс, 4 равенства, 4 победи за Лудогорец, г.р. 18:14 за Лудогорец


БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015