Със сериозни проблеми се сблъска новият треньор на Лудогорец Бруно Рибейро часове преди важния двубой с Милсами в Шампионската лига, който разградчани загубиха сензационно с 0:1. Португалският специалист трябваше да мисли не за тактиката, която да подбере за двубоя, а как да се справя с дисциплинарни проблеми в тима. Става въпрос за крилото Джоди Лукоки, който забърка страшен скандал и по всяка вероятност ще изхвърчи от отбора.

Колегите от "7 дни спорт" разкриха, че в неделя в Разград се е разразил голям скандал. На тренировката на тима конгоанецът с холандски паспорт се е сбил с друг от новите - Сисиньо. Бразилецът влязъл по-остро на Лукоки в едно единоборство, последвали остри думи, а след това двамата си скочили на бой. В крайна сметка побойниците били разтървани, а Лукоки бил пратен под душовете, като не завършил заниманието. Треньорът Рибейро обаче буквално е полудял, като на секундата е обявил на помощниците си: "Не искам да виждам и да чувам повече за този футболист."

Португалският треньор държи изключително много на дисциплината и по тази причина по никакъв начин не търпял волности на футболистите си в тренировките. Наставникът дал това да се разбере още от първия му ден на работа с отбора.

След това Лукоки не взе участие в последната тренировка преди двубоя с Милсами. В понеделник сутринта, когато беше официалното занимание, юношата на Аякс беше единственият играч на отбора, който не пристигна на базата "Гнездо на орли".

lukoki.jpg

Джоди Лукоки дойде в Лудогорец преди по-малко от месец, след като беше купен от елитния холандски Цволе. За него разградчани платиха доста висока сума, като според медиите в Ниската земя става въпрос за 1 млн. евро, което е и рекорден трансфер на бившия му клуб. Лукоки е бил гледан от спортния директор на шампионите Методи Томанов и идва по неговата препоръка в отбора. Вероятно обаче той няма да се задържи много дълго.

Рибейро не си е направил заключителна оценка само от случката между Лукоки и Сисиньо. Треньорът бил крайно разочарован от отношението на крилото от самото му идване в отбора. Той на няколко пъти закъснял за тренировка по време на лагера в Австрия, а също така подобно нещо му се е случило и на тръгване за една от контролите. Тогава целият автобус на шампионите е стоял и е чакал Лукоки да слезе от стаята си. За капак преди няколко дни конгоанецът се е скарал с един от тарторите на отбора, като е демонстрирал надменно поведение.

БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015