Разделилият се с ЦСКА Мишел Платини пристигна в Румъния с новия си отбор Динамо (Букурещ). "Кучетата" се завърнаха от подготвителния лагер в Анталия, където са и "армейците". БЛИЦ ви информира по-рано през деня, че Платини напусна "червените" и се присъедини към лидера в румънското първенство. Мениджърът Джовани Бекали съобщи, че ръководствата на Динамо и ЦСКА са постигнали споразумение, а играчът е доуточнил детайлите по договора си.

Контрактът на Платини с Динамо (Букурещ) е за срок от 3 години.

"На масата сме още. Той тъкмо подписа. Договорът му е за 3 години", съобщи за румънските медии Джовани Бекали.

"Сега Платини ще се завърне в България, за да си вземе каквото има да получава от ЦСКА", добави приближеният до Динамо (Букурещ) мениджър.

Звездата на "кучетата" Мариус Никулае пък сподели, че по време на полета от Анталия за Букурещ новият му съотборник се е криeл и не е разговарял с никого.

"Изобщо не разбрахме, че е в самолета ни. Имаше един човек, който си беше нахлупил шапка и се криеше. Вероятно се страхуваше от това, което направи оня ден", каза Никулае, цитиран от българския сайт за румънски футбол Romanian-Football.com. Опитният нападател визира контролата между двата тима, в която Платини се изяви като боксьор. Бразилецът ступа сериозно Лауренцио Рус, с когото сега става съотборник. Мишел раздава ритници и юмруци и на други от състава на "кучетата", които сега са принудени да го приемат при себе си.

"Вероятно го е било страх. Как няма да го е страх, ние сме 20, а той сам", мъдро заключи Никулае.